Minder machinelawaai met akoestische baffles van Arton

Om hinderlijk geluid in machinefabrieken en andere industriële bedrijven te reduceren en medewerkers aan minder geluid bloot te stellen hebben ARTON en Cyclin de handen ineengeslagen en een akoestische baffle ontwikkeld. De baffle is opgebouwd rondom een 60mm dik Cyclin paneel dat een zeer hoge geluidabsorptiewaarde (αw=1) heeft, waardoor nagenoeg in alle frequentiebanden geluid geen kans geeft om door te gaan of terug te kaatsen.

Akoestische baffles van gaasdoek en Cyclin

Het robuuste kunststof gaasdoek is akoestisch transparant en omhult het akoestisch materiaal dat daardoor beschermd wordt in een industriële omgeving. Aan de boven en onderzijde van de baffle zit een pees, waardoor met aluminium 8-profielen verschillende baffels kunnen worden gekoppeld. Zo kan vanaf een plafond of metalen ligger een wand of een scherm worden gemaakt. De baffle is ijzersterk en uitermate geschikt voor industriële omgevingen en logistieke hallen meer geluid wordt geproduceerd dan wenselijk is volgens de Arbo-wetgeving.

De standaardmaat van de baffles is 120cm breedt x60cm hoogte x 6cm dikte

De standaardafmetingen van het akoestisch oppervlak van de baffles zijn 1200mm breed en 600mm hoog met een dikte van 60mm. Afwijkende afmetingen zijn op aanvraag verkrijgbaar.
Voor de berekening van het aantal benodigde baffles voor een wandhoogte dienen ook de pezen aan de boven- en onderzijde en de alu-profielen te worden meegerekend.
Het systeem is vrij hangend vanaf het plafond, vanaf een horizontale ligger of als wandbekleding tegen een wand te monteren.

De baffles zijn volledig demontabel en recyclebaar

Het hele product is in zijn elementen te demonteren, dus profiel, doek, pees én natuurlijk de Cyclin die erin zit. Zo kan elk element weer worden hergebruikt of het materiaal gerecycled.
Vervuilt de Cyclin door de omgeving waar het wordt toegepast in de loop der jaren zo sterk dat de akoestische werking minder is geworden (het gaas heeft immers een open structuur)? Dan kan de vervuilde Cyclin eenvoudig worden vervangen door nieuw Cyclin materiaal. Het is uiteraard wel afhankelijk van de mate van vervuiling of er dan nog sprake kan zijn van recycling.

Contact
T +31 (0)85 50 00 905
Ma t/m vrij 08.00-17.00u
M info@cyclin.nl