Topkwaliteit circulaire akoestische producten

Cyclin, gezond circulair akoestisch isolatiemateriaal

Cyclin is een isolatiemateriaal dat is gemaakt van cellulose vezels uit papier en kartonresten en is 100% door ons her te gebruiken als grondstof. Door de hoge akoestische isolerende werking en de uitstekende vochtregulerende eigenschappen wordt het comfort in de ruimte waar Cyclin is toegepast sterk verbeterd. Zo dragen we niet alleen bij aan het vermijden van afval, maar ook aan de verhoging van comfort en gezondheid.

Made in NL

Cyclin wordt geproduceerd in Venlo en is daardoor een 100% Nederlands product.

Gemaakt uit papierafval

Cyclin wordt gemaakt van cellulose vezels uit papier en kartonresten. Nadat deze eerst meerdere levens hebben gehad in de papierindustrie.

Gemaakt zonder afval

Tijdens de productie gaat al het snijafval dat ontstaat bij het op maat snijden van platen weer terug in het productieproces. Zodat er geen kostbare grondstof verloren gaat.

En met restwaarde

Snijverlies ontstaan tijdens het verwerken én gebruikte Cyclin kan – juist ook jaren later – bij ons worden ingeleverd tegen een vergoeding voor de grondstofwaarde.

Gezond isoleren

Cellulose vezels kunnen tot wel 30% van hun gewicht aan vocht opnemen en weer afstaan. Daardoor helpt Cyclin wisselingen in luchtvochtigheid te dempen.

Gezond werken

Cyclin bevat geen toxische stoffen zoals formaldehyde en is niet irriterend in het gebruik of tijdens de verwerking. Er zijn dus geen persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) nodig.

Gezond leven

Door de hoge akoestische waardes en het vocht- en temperatuurregulerend vermogen, zorgt Cyclin voor extra comfort in werk-, woon- en leeromgevingen.

De samenstelling en circulariteit van Cyclin en andere materialen

Biobased

Voor de productie van alle plantaardige plaatmaterialen dient een – niet biobased – bindmiddel te worden toegevoegd.

In % van het product

Schapenwol 100%
Cyclin 94%
Gras 92%
Katoen 85%
Hout 85%
Steenwol 0%
Polyesterwol 0%
Vlokkenschuim 0%

Circulariteit

De circulariteit wordt bepaald door 2 factoren:

1. Hoeveel % van de grondstof is gerecycled materiaal (dus niet nieuw geproduceerd)

2. Hoeveel % van het materiaal is na gebruik weer recycleerbaar als grondstof

In % van het product

Cyclin 94/100
Katoen 85/100
Schapenwol0/100
Gras 0/100
Hout 0/100
Polyesterwol0/100
Vlokkenschuim50/50
Steenwol 0/50

Milieukosten

De Milieu Kosten Index ofwel de schaduwkosten zijn de kosten die het materiaal in het milieu veroorzaakt over de hele levensduur.

Met een MKI van maar € 0,02 per kg komt Cyclin als beste uit de bus in vergelijk met andere materialen zoals die staan vermeld in de Nibe’s Milieuclassificaties.

In € per kg

Cyclin € 0,02
Vlas € 0,08
Cellulose €0,13
Steenwol € 0,72
glaswol € 1,02
PUR/PIR € 1,44

Broeikaseffect

Voor de Global Warming Potential (GWP) ofwel het broeikaseffect heeft 1kg Cyclin slechts 0,38 kg CO2-equivalenten. En daarbij is nog niet opgenomen dat we als biobased materiaal uit krantenpapier maar liefst 1kg CO2 per kg opslaan.

Met deze score komt Cyclin als beste uit de bus in vergelijk met andere materialen zoals die staan vermeld in de Nibe’s Milieuclassificaties.

In kg CO2-eq. per kg

Cyclin 0,38
Vlas 0,89
Cellulose 0,95
Steenwol 4,83
glaswol 8,54
PUR/PIR 18,06

De akoestische isolatiewaarden van Cyclin en andere materialen

Geluidabsorptie

De mate waarin isolatiemateriaal het binnen een ruimte geproduceerde geluid absorbeert zodat dit niet wordt weerkaatst.

In aw bij 50mm dikte

Cyclin 1,0
Katoen 0,95
Schapenwol 0,65
Gras 0,6
Hout0,35
Vlokkenschuim 1,0
Polyesterwol 0,95
Steenwol 0,65

Geluidisolatie

De mate waarin isolatiemateriaal de overdracht van geluid tussen ruimtes als muren, wanden, vloeren en plafonds reduceert.

Geluidsisolatiewaardes zijn in hoge mate afhankelijk van de toepassing. Daarom zijn (online) geen vergelijkbare gegevens te vinden.
Enkele voorbeelden van Cyclin: 1. als voorzetwand met dubbel gips en 60mm Cyclin inside op een kalkzandstenen muur van 20cm wordt gemonteerd, wordt de geluidsisolatiewaarde van die wand maar liefst 71dB (de vaste wand alleen is 53dB) en 2. 50mm Cyclin in een deur met aan weerszijden een MDF plaat van 9mm levert een geluidsisolatiewaarde op van 41 dB

Cyclin is ook te vinden op:

Cyclin voor architecten, industrie, bouw- en afbouwbedrijven

Cyclin is een jong bedrijf. Na eerst zorgen dat ons product steeds beter is geworden, zijn we nu bezig alle kenmerken en mogelijkheden van dat product online te delen.

Voor onze speciale informatie voor architecten, industrie, bouw- en afbouwbedrijven, kun je contact opnemen met Mike Wijnands.

Contact
T +31 (0)85 50 00 905
Ma t/m vrij 08.00-17.00u
M info@cyclin.nl
Contact
T +31 (0)85 50 00 905
Ma t/m vrij 08.00-17.00u
M info@cyclininside.nl