Topkwaliteit circulaire akoestische producten

Topkwaliteit geluidwerende voorzetwanden in samenwerking met Easy Noise Control

Easy Noise Control is gespecialiseerd in akoestische producten en oplossingen voor nieuwbouw, renovatie en (project)inrichting.
Als partner van Cyclin verzorgen zij voor ons de de verkoop van de kant-en klare voorgeboorde Cyclin Isolatiepanelen met gips en bijbehorende Cyclin kantstroken voor voorzetwanden.

Wat is een geluidsisolerende Cyclin voorzetwand?

Een geluidsisolerende voorzetwand, of akoestische voorzetwand, plaats je voor een bestaande wand. Hiermee verbeter je de geluidsisolatie van een ruimte. Naast akoestische eigenschappen kan de wand ook een thermische functie hebben. Met name in oudere huizen of bij dunne scheidingsmuren (gipswand) kan een geluidsisolerende voorzetwand goed helpen tegen geluidsoverlast van buren of buiten.

Buitenmuren van huizen die gebouwd zijn voor 1930 hebben meestal geen spouwmuur. Hierdoor vindt er tussen deze huizen vaak geluidsoverdracht plaats die leidt tot hinder. Ook bij tussen 1930 en 1980 gebouwde huizen met een spouwmuur is de isolatie zelden optimaal. Nieuwere huizen zijn meestal wel voorzien van goed geïsoleerde muren. Niettemin kunnen ook in nieuwe huizen voorzetwanden in bepaalde situaties – zoals voor een babykamer – waardevol zijn.

Belangrijk bij het plaatsen van een geluidsisolerende voorzetwand is dat deze ontkoppeld is van de huidige scheidingswand. We noemen het daarom ook wel een zwevende of ontkoppelde wand. Ook voor het maken van een geluidsdichte studio (box-in-box) kun je met een voorzetsysteem werken. Bij een geluiddichte kamer is het van extra groot belang om de ruimte volledig contactvrij te maken. Dan kan met voorzetwanden die los staan van de bouwkundige vloer, wanden en plafond.

Geluidsisolatiewaarde van Cyclin voorzetwanden

De geluidsisolatiewaarde van een voorzetwand is mede afhankelijk van de geluidsisolatiewaarde van de bestaande wand. Het kan oplopen tot een Rw van 41-44dB. Dit is de gewogen luchtgeluidsisolatie. Dit geeft aan tot welk niveau in decibels het geluid tegengehouden wordt. Met een geluidsisolatie vanaf 40dB is een normaal gesprek nauwelijks meer hoorbaar. Een gesprek met stemverheffing is niet goed verstaanbaar.

Door de hoge akoestische isolerende werking en de uitstekende vochtregulerende eigenschappen wordt het comfort in de ruimte waar Cyclin is toegepast sterk verbeterd. Zo dragen we niet alleen bij aan het vermijden van afval maar ook aan de verhoging van comfort en gezondheid.

Verkoop en montage via easy-noisecontrol.nl

De Cyclin isolatiepanelen en kantstroken zijn verkrijgbaar via de webshop van Easy Noise Control en door een ervaren doe-het-zelver of (af)bouwbedrijf eenvoudig zelf te plaatsen. Het is tevens mogelijk de montage van de isolatiepanelen en de extra laag gipsplaten waarmee deze dient te worden afgewerkt te laten verzorgen door de montageploeg van Easy Noise Control.

Cyclin voor architecten, industrie, bouw- en afbouwbedrijven

Cyclin is een jong bedrijf. Na eerst zorgen dat ons product steeds beter is geworden, zijn we nu bezig alle kenmerken en mogelijkheden van dat product online te delen.

Voor onze speciale informatie voor architecten, industrie, bouw- en afbouwbedrijven, kun je contact opnemen met Mike Wijnands.

Contact
T +31 (0)85 50 00 905
Ma t/m vrij 08.00-17.00u
M info@cyclin.nl